Potato and Crab Meat Au Gratin
Bahan-bahan
100 gm kentang (lenyek)- dipotong dan
direbus terlebih dahulu sehingga lembut.
1 biji bawang besar
70 gm sos keju (prego)
50 gm jejari ketam (dipotong
kecil)
20 gm cendawan butang (dipotong)
10 gm keju parmesan
Sedikit minyak
Daun bay penambah rasa
Kiub ayam
Cara memasak
1.
Masukkan mentega sebagai minyak dan tumiskan
bawang besar sehingga kekuningan.
2.
Kemudian masukkan jejari ketam dan cendawan.
3.
Masukkan sos keju dan perasakan dengan
menambahkan baun bay dan kiub ayam.
4.
Campurkan ketang yang telah dilenyek sehingga
sebati.
5.
Angkat dan letakkan di dalam bekas kaca dan
ratakan. Kemudian taburkan keju diatas permukaannya dengan elok.
6.
Masukkan ke dalam bekas pembakar.
7.
Bakar pada suhu 180 0C selama 10-20 minit.
No comments:
Post a Comment